Prisupnicu možete preuzeti ovdje

 

Poštovani:

HL7 ima za cilj da:

 

„Pruži standarde za razmjenu, rukovanje i uvezivanje podataka koji su potrebni za pružanje kliničke njege pacijentima, kao i da omogući rukovođenje, raspolaganje i procjenu zdravstvenih usluga.

Konkretno, misli se na stvaranje fleksibilnog, finansijski opravdanog modela, standarda, okvira rada, metodologija i sa njima uvezanih usluga, kako bi se omogućila suradnja između inforamcijskih sistema u zdravstvu.   

Imamo iznimnu čast da Vas upoznamo da je:

Bosna i Hercegovina zvanično primljena u međunaradno društvo HL7

Predstavnik za BiH je udruženje Zdravstveni Nivo 7,

Ovim putem Vas pozivamo da se pridružite i postanete član udruženja HL7 za Bosnu i Hercegovinu.

Ispunila nam se želja te smo se uključili u međunarodne primjene HL7 standarda u razmjeni zdravstvenih podataka i samim tim približili Bosnu i Hercegovinu svjetskim standardima.

Udruženje ima za cilj ostvariti sveobuhvatno primjenjive standarde, čime se poboljšava pružanje njege, postiže optimalan način rada, ispravljaju postojeći nedostatci i poboljšava prijenos znanja među učesnicima, uključujući tu i: zdravstvenu ustanove, državne institucije, dobavljače, firme koje se također bave razvojem standarda i same pacijente.

Društvo koje smo uspostavili (prema instrukcijama HL7 Inc.) kao HL7 BiH je neprofitnog karaktera, otvorenog članstva (uz ugovorne uvjete) sa jasno definisanim svjetskim statutom, pravilnikom i propisima o odlučivanju.

Zato Vas molimo da uzmete u razmatranje našu ponudu i ispunjavanjem molbe postanete ravnopravan član HL7 BiH.

Društvo se obavezuje da Vas kao buduđeg člana obavještava o svim domaćim i svjetskim događajima iz oblasi djelovanja društva.

Hvala,

Novosti